Letöltések

Ezen az oldalon megtalálhatod az USE által készített játékok, különböző RPG Makeres és egyéb hasznos programok letöltési helyét. Ha nem indul el a letöltés, később próbáld meg újból.

Ha bármelyik link hibás, vagy többszöri próbálkozás után sem működik a letöltés, ne legyetek restek szólni nekem, hogy minél hamarabb orvosolhassam a problémát!

USE játékok:
Makláry – Az ismertetőt és képeket ITT találod
Makláry 2 – Az ismertetőt és képeket ITT találod
Makláry REMAKE – Az ismertetőt és képeket ITT találod
Makláry – Nyári Tábor – Az ismertetőt és képeket ITT találod
Way of the Samurai – Az ismertetőt és képeket ITT találod. Töltsd le mind a négy fájlt (ajánlott egy letöltésvezérlő használata), és csomagold ki őket. (Elég csak az első fálj kicsomagolását elkezdeni, a többit automatikusan megcsinálja).
Way of the Samurai level 50 mentés – Egy különleges mentés a WotS-hoz, amellyel 50-es szintű karakterekkel játszhatod végig a játékot. Bővebb info ITT.

RPG Maker-ek:
RPG Maker 95 – Nem sokan használják az RM95-öt hiszen már eléggé elavult a rendszere. Én nem dolgoztam vele, így nem nagyon ismerem.
RPG Maker 2000 – Sokan használják az RM2k-t, én is ezzel kezdtem. Könnyű kezelni, és rengeteg lehetőséget nyújt az elképzeléseink megvalósítására.
RPG Maker 2000 Run Time Package – Az RPG Maker 2000-hez tartozó nyersanyagok. Sok Maker-es játék futtatásához is elengedhetetlen. Ez a .zip fájl csak az alap RTP-t tartalmazza, de ezeken kívül még rengeteg nyersanyag található a neten. Ha szükséged van grafikákra, érdemes ITT szétnézni. RPG Maker 2000 magyarítás RPG Maker 2003 – Nagyjából ugyanaz, mint az RPG Maker 2000, de került bele néhány újítás, és egy oldalnézetes harcrendszer. Az alap RTP-t a telepítő már tartalmazza.
RPG Maker 2003 magyarítás
RPG Maker XP – Grafikai téren hatalmas a fejlődés, ám sok tekintetben mégis alulmarad elődjeitől. Teljesen más RTP fájlokat használ mint a korábbi Maker-ek, így azok nem importálhatóak ebbe és vice versa. Én is kipróbáltam, de nem nyerte el a tetszésemet. Ettől függetlenül nyugodtan ki lehet próbálni.
RPG Maker XP magyarítás RPG Maker VX – Jelenleg ez a legújabb Maker. Még nem próbáltam, így nem tudok róla nyilatkozni.
RPG Maker VX Run Time Package – A korábbi Maker-ekkel ellentétben először az RTP-t kell feltelepíteni.

Egyéb hasznos programok:
Betűtípusok – Ha valamelyik játékban a szövegek nem jelennek meg rendesen, furcsa karaktereket látsz ékezetes betűk helyett, vagy összefolyik a szöveg, használd ezeket a betűtípusokat. Csak másold be őket a Windows Fonts mappájába, vagy telepítsd őket a Vezérlőpult/Betűtípusok-on belül, majd indítsd újra a gépet.
Win7 fontkészlet – Ugyan az fontkészlet, mint fentebb, windows7 és afölötti operációs rendszerekhez.
MIDI Troubleshooting – Egy MIDI lejátszó és egy hangminta arra az esetre, ha a játékban problémád lenne a MIDI-k lejátszásával, tehát valamelyik pályán nem hallható háttérzene, vagy csak szeretnél sokkal jobb hangzást kicsikarni belőlük.
CharaMaker – Ezzel a programmal egyszerűen készíthetsz charset-eket azaz karakter grafikákat RPG Maker 2000-hez és 2003-hoz.
FaceMaker – Ezzel a programmal egyszerűen tudsz faceset-eket, azaz arcképeket készíteni. Online verziója is létezik, IDE kattintva tekintheted meg.
Darkwings Graphics Maker – Egy jó kis program, amivel egyszerűen lehet chipset-et, charset-et, faceset-et, system set-et és battle animation-t összevágni.
RM Tool – Kilistázza neked a projektben használt nyersanyagokat, hogy ki tudd őket válogatni. Sajnos előfordul, hogy néhány fájlt elfelejt megemlíteni (több oldalas eseményeknél ugyanis csak az első oldalon használt grafikákat listázza ki).
Enter Hero Name Fix – Az RPG Makerben van egy olyan parancs, amellyel megváltoztathatod egy hős nevét. Ez a funkció azonban a kétezres mékerben  nem működik. A játékod RPG_RT.exe fájl-ját kell lecserélni erre a fájlra, ha orvosolni szeretnéd a problémát.
Templates – Grafikai alapminták. Ha te magad rajzolsz grafikát, ezek segítségével tudod, hogy helyezd el őket, hogy ne lógjanak egymásba.
Algorithm – Egy egyszerű, de annál hasznosabb program, főleg ha valaki saját harcrendszer készítésére adja a fejét. Ez a kis program segít kiszámolni a hős és az ellenfelek támadásainak sebzését, figyelembe véve a többi értéket.
BetterAEP Title Screen Patch – Egy patch RPG Maker 2000-hez és 2003-hoz, amivel egy parancssor segítségével játék közben is elérhető a Load Menü és a játékból való kilépés, így lehetővé téve az egyedi nyitóképernyők megalkotását. Az eredeti Title Screen-t a játék átugorja. Az archívum tartalmaz egy német nyelvű demo-t, szemléltetés céljából, és egy magyar nyelvű leírást.

35 hozzászólás to “Letöltések”

 1. Lupastic Says:

  Hello Bakemono ^^

  Nekem az volna a problémám, hogy mint feljebb is van említve, a magyar játékoknál az ékezetes magánhangzók helyett furcsa karaktereket látok. Windows 8.1 op rendszerem van. (Lehetséges hogy az nem támogatott valamiben? ) Pedig a hun rmk2 van letöltve, és mikor a betűtípusokat próbálom kibontani az ascii könyvtárba, ahogy utasításba van adva, akkor ezt írja ki:

  (a fontok megvannak, csak ez a betűk. szaraxik valamiért..máshogy sem műxik, hiába restartolom a gépet, és természetesen ugyanúgy nem látom azokat a karaktereket.)
  Esetleg valamit nem töltöttem le…?

  • Igen, azt én is csak nemrég tudtam meg, hogy ez a fontkészlet Win7-en és afölött már nem működik. Elvileg van egy másik fontkészlet helyette, bár nekem az se segített. Az épp aktuális projektemnél rendesen megjelennek a betűk, de a régebbi játékaimnál és más mékeres játékoknál már nem, és valószínűleg más gépeken az aktuális projektemnél is gondot fog okozni. Keresem rá a megoldást, egyelőre sikertelenül. De ha lesz időm, majd előbányászom a másik betűtípust, és feltöltöm ide is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: